ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κινητοποίηση με τη μορφή της απεργίας πείνας του δημάρχου Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη, έληξε νικηφόρα.

     Από την Κυριακή 10 Ιουνίου ο δήμος Ελληνικού με την κινητοποίηση των κατοίκων του και την υποστήριξη εκατοντάδων φορέων και χιλιάδων συμπολιτών από όλη την Ελλάδα, μετέτρεψε την ιδιωτική πλαζ Αγίου Κοσμά σε μια ελεύθερη δημοτική ακτή.

     Στις δηλώσεις του ο Χρήστος Κορτζίδης, τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται για να κατοχυρωθεί και τυπικά η δημοτική πλαζ.

     Για να ανακληθούν οι παράνομες συμβάσεις που η κινητοποίηση του δήμου Ελληνικού ανάγκασε τον υφυπουργό κ. Ορφανό να  παραπέμψει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και για τις οποίες ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς ανακοίνωσε ότι διέταξε επείγουσα προκαταρκτική ανάκριση.

     Για να αποδοθούν στο δήμο οι χώροι που καταλαμβάνουν παράνομα οι επιχειρηματίες.

     Ο αγώνας συνεχίζεται και για το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας το οποίο δίνεται για εκμετάλλευση σε ιδιώτες για 45 χρόνια.

     Ο αγώνας συνεχίζεται για ελεύθερες ακτές. Ο δήμος Ελληνικού θα βοηθήσει όπου αναπτύσσονται ανάλογες προσπάθειες και είναι ευγνώμων για τη συμπαράσταση που δέχτηκε.

     Από Δευτέρα 11 Ιουνίου ξεκινάει η διαχείριση της δημοτικής πλαζ με τη βοήθεια και εθελοντών. Κάθε απόγευμα πούλμαν του δήμου θα μεταφέρουν κόσμο στην ακτή για περπάτημα και κολύμπι.

     Την Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 11 το πρωί θα γίνει καθαρισμός της θάλασσας και της ακτής από τα φύκια. Στις 8 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της δημοτικής πλαζ Ελληνικού και φυσικά το απαραίτητο …. γαλατικό τσιμπούσι.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a comment